vineri, 4 aprilie 2008

Cine are nuc are sanse sa fie bogat...

Diamantele negre, asa cum sunt numite Trufele, sunt o specie de ciuperci...mai deosebite...Cum ar fi sa mergem la bunicii nostrii, care au nuci in gradina, sa facem pe arheologii si sa dam de comoara vietii noastre...

Trufele cresc langa radacinile de stejar si nuc, stau la taclale, negociaza cu ele timp de vreo 10 ani, apoi se hotarasc sa creasca...si cine le gaseste...ale lui sa fie. Si daca are norocul sa dea peste Truffe du Perigord (trufa neagra-denumita dupa regiunea din sud-vestul Frantei, fiind folosite la prepararea scumpului pate de foie gras cu trufe) sau trufa alba de Piemont poate sa considere ca a castigat la Loto...4000 euro...frumos, foarte frumos chiar.

Pretul record al trufelor albe a fost atins anul trecut, cand Stanley Ho(Hong Kong), proprietarul miliardar al cazinoului Macau(Macao), a achizitionat 1.5 kg de ciuperci contra sumei de 330.000 $.

Ca sa le gasiti nu aveti nevoie de aparate speciale si sofisticate ca detectoarele alea de metale sau mai stiu eu ce...Reteta succesului e simpla: va deplasati in targ, va achizionati frumos un purcelus(scroafa de preferinta) sau una bucata caine dresat in valoare totala de 5000 euro si sigur le gasiti...sau, inca un truc: truficultorii urmaresc "zborul mustelor de trufe"...niste musculite care zboara deasupra lor; trufele cresc sub pamant la vreo 5 sau 25 cm adancime si dupa ce sunt culese pot creste in acelasi loc dar dupa cca 10 ani.

Statul spaniol a sponsorizat plantarea a 500 ha de trufe in anii '90, o investitie de milioane de euro. In 2001 a avut loc prima recolta. Statul care nu a incasat un ban timp de zece ani a fost bucuros ca isi va primi taxele conform intelegerii cu plantatorii, iar acestia din urma sunt multumiti ca nu au atata munca de facut.

Asa ca, daca dati peste aceasta comoara naturala, dati fuga cu ea la un restaurant de fitze, la Restaurantul Bancherilor din Bucuresti, unul dintre cele mai luxoase restaurante din estul Europei, pentru ca stiu sigur ca au trufe in meniul lor!

2 comentarii:

Anna spunea...

Ia uite ce idee de afacere :P

Ana St. spunea...

trufe :X:X:X...cred ca daca dau de ele le tin pentru mine :))